
POL-780-KI
- okapy wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej AISI 430,
- dwa typy okapów: przyścienny lub centralny,
- trzy rodzaje okapów: indukcyjne (I), kompensacyjne (K), kompensacyjno-indukcyjne (KI),
- okapy nawiewno-wywiewne (I, K, KI)o wymiarach A˃2600 mm wykonane są w wersji łączonej (zestawione), z 2 indywidualnych nieprzelotowych modułów,
- przy składaniu zamówienia należy podać: typ, rodzaj okapu, wyposażenie dodatkowe oraz wymiar i rozmieszczenie króćców przyłączeniowych,
- zasilanie 230 V (dotyczy okapów z oświetleniem)
- Standard AISI 304 – dopłata 15%
- dostępne króćce okrągłe o średnicy: 150, 200, 250, 315,
- dostępne króćce prostokątne o wymiarach 200x200, 315x315, 400x400, 400x200
- labiryntowe łapacze tłuszczu – za dopłatą,
- oświetlenie okapów nawiewno-wywiewnych – świetlówki, stopień ochrony IP66 – za dopłatą,
- oświetlenie LED możliwe od wymiaru B 1100mm dla okapów przyściennych, od wymiaru B 2000mm dla okapów centralnych – za dopłatą
- Jak dbać o okapy? Regularnie myć łapacze tłuszczu, które muszą być zamontowane prawidłowo, aby umożliwić spływanie skroplin do wnętrza okapu. Systematycznie, najlepiej co kilka dni, opróżniać rynienkę ociekową ze skroplin.
- Przeznaczenie: Okapy wywiewne wychwytują i odprowadzają ciepło, parę i zanieczyszczenia (głównie cząsteczki tłuszczu) powstające w procesie gotowania, smażenia i pieczenia w profesjonalnej kuchni, bez dodatkowego doprowadzenia świeżego powietrza. Wywiewane powietrze przepływa przez filtry labiryntowe (łapacze tłuszczu). Cząsteczki tłuszczu i zanieczyszczenia osadzają się na łapaczach i zostają odprowadzone do rynienki ociekowej okapu wywiewnego. Zawór spustowy przy rynience ociekowej umożliwia odprowadzenie tłuszczu i zanieczyszczeń.