
POL-750
- okapy wywiewne wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej AISI 430,
- dwa typy okapów: przyścienny lub centralny,
- trzy rodzaje okapów: skrzyniowy, skośny, trapezowy,
- okapy wywiewne o wymiarach AO2600 mm wykonane są w wersji łączonej (skręcane), z 2 przelotowych modułów,
- przy składaniu zamówienia należy podać: typ, rodzaj okapu, wyposażenie dodatkowe oraz wymiar i rozmieszczenie króćców przyłączeniowych
- zasilanie 230 V (dotyczy okapów z oświetleniem)
- Standard AISI 304 – dopłata 15%
- dostępne króćce okrągłe o średnicy: 150, 200, 250, 315
- dostępne króćce prostokątne o wymiarach 200x200, 315x315, 400x400, 400x200
- labiryntowe łapacze tłuszczu – za dopłatą,
- oświetlenie do okapów wywiewnych – świetlówki, stopień ochrony IP65 - za dopłatą,
- oświetlenie do okapów wywiewnych – LED – za dopłatą,
- Jak dbać o okapy? Regularnie myć łapacze tłuszczu, które muszą być zamontowane prawidłowo, aby umożliwić spływanie skroplin do wnętrza okapu. Systematycznie, najlepiej co kilka dni, opróżniać rynienkę ociekową ze skroplin.
- Przeznaczenie: Okapy wywiewne wychwytują i odprowadzają ciepło, parę i zanieczyszczenia (głównie cząsteczki tłuszczu) powstające w procesie gotowania, smażenia i pieczenia w profesjonalnej kuchni, bez dodatkowego doprowadzenia świeżego powietrza. Wywiewane powietrze przepływa przez filtry labiryntowe (łapacze tłuszczu). Cząsteczki tłuszczu i zanieczyszczenia osadzają się na łapaczach i zostają odprowadzone do rynienki ociekowej okapu wywiewnego. Zawór spustowy przy rynience ociekowej umożliwia odprowadzenie tłuszczu i zanieczyszczeń.